onsdag 3. april 2013

Barnehage, dans, menighet og skolehjelp

Helt ut mot havet ligger et lite hus hvor det blir drevet barnehage, leksehjelp og menighet på stedet hvor Tsunamien slo inn som verst i India for snart 9 år siden. Prosjektet på dette stedet var jeg med på å starte da Ann Kristin og jeg besøkte plassen like etter den forferdelige katastrofen. Lite visste vi da om at dette skulle bli starten på et flott arbeide som hjelper fattige på dette litt avsidesliggende stedet helt ut mot kysten. 

Også dette prosjektet mangler midler, men foreløpig har IRR Misjon klart å holde dette gående ved Guds nåde. Min rapport som har besøkt stedet er at her foregår fint arbeide som absolutt bør videreføres. 

Siden det er strømbrudd hele tiden så trenger de batteri og en inverter for å ha strøm til vifter og lys når strømmen går. Og strømmen forsvinner flere timer hver eneste dag. De har ikke nok energi i Tamil Nadu. Jeg klarte å få samlet noen kroner og noen rupies delvis av egne midler slik at de kan få installert dette utstyret.

De hadde laget et flott program med dans, flagg og skriftlesing for oss da vi kom. Enkelt, men morsomt. Ungdommene som danset har blitt frelst i menigheten her. De kommer alle fra hinduistiske hjem.